Archive for februari 26th, 2021

VACCINATIE PASPOORT…

vrijdag, februari 26th, 2021

DEZE ZOMER heeft de EU een Europees vaccinatiepaspoort of coronapaspoort

MADRID – De regeringsleiders van de EU-landen zijn deze donderdag 25 februarie ’21 weer bijeen gekomen om o.a. te praten over de invoering van een Europees vaccinatiepaspoort of certificaat. En dat gaat er nog voor de zomer komen, aldus Duits bondskanselier Angela Merkel die aangaf dat alle 27 lidstaten akkoord zijn gegaan met een ‘pasaporte de vacunación del coronavirus’.

Terwijl demissionair premier Rutte in Nederland zegt dat hij het nog te vroeg vind om een besluit te nemen over een Europees coronapaspoort geeft hij ook aan dat Nederland in principe geen bezwaar heeft tegen een inentingsbewijs waarmee het reizen weer mogelijk wordt.

Het zijn met name de Zuid-Europese landen die haast hebben met de invoering van een digitale vaccinatiepas want dat kan zeer belangrijk zijn om het toerisme langs de Middellandse Zeekust weer op gang te krijgen.

Zo hebben de Spaanse en Griekse regeringen gevraagd om de invoering van een Europees vaccinatiepaspoort of certificaat.

Een Europees document zou met name voor zakenreizigers maar zeker voor het toerisme in Spanje en andere EU-landen belangrijk zijn en zelfs als een vereiste kunnen dienen om gebruik te kunnen maken van vliegtuigen of hotels of om een land binnen te mogen komen.
Vanaf nu heeft de Europese Commissie drie maanden de tijd om een systeem in het leven te roepen om een Europees vaccinatiepaspoort in werking te laten treden zodat dit al deze zomer gebruikt kan worden.

Ben jij voor of tegen een coronapaspoort?

Laat het me weten!!

FEBRUARIE DE TUINWERKZAAMHEDEN

vrijdag, februari 26th, 2021

TUINWERKZAAMHEDEN:

Er zijn toch weer ingrijpende veranderingen aangebracht, welke?

Wordt vervolgd, met fotos…..

19 Febr WELKE NIEUWE MAATREGELEN BRENGT CORONA ONS?

vrijdag, februari 26th, 2021

19 Februari. 
VALENCIA REGIO

Corona-maatregelen verlengd tot 1 maart….

Ondertussen groeien de sinaasappels groot en oranje. De natuur trekt zich niets aan van beperking of grenzen!!!

Wij moeten ons houden aan:……

-Lockdown bij gemeenten van 50.000+ inwoners in het weekend oa Benidorm en Valencia, je mag er niet uit of erin.
-Avondklok Tussen 22 en 6 uur
-Horeca Gesloten
-Winkels Geopend tot 18 uur
-Mondkapjesplicht Ja, altijd ongeacht de 1,5 m afstand, ook op strand, sporten etc.
-Rookverbod Ja, openbare ruimte wanneer de 2 m niet gehandhaafd kan worden & roken terras verboden
-Groepsverband Max. 2 personen op straat.                                         Thuis alleen samenwonenden

en dan op 25 februarie: 

YES de terrassen en restaurants gaan open tot 8 uur avonds!!! Dat is heerlijk nieuws. De rest blijft nagenoeg hetzelfde!

JANUARIE WAT EEN WISSELEND WEERBEELD IN EEN MAAND..

vrijdag, februari 26th, 2021

De eerste week van Januarie begon met temperaturen boven de 25 graden, wat een zomerdagen hebben we beleefd, ik was bijna geneigd om al mijn winterkleren boven in de kast weg te stoppen.  Wat heerlijk om zo in het begin van het jaar te kunnen genieten van deze heerlijke temperatuur.

13 JANUARIE ……VRIEZEN

Ja, je leest het goed, het heeft 4 nachten flink gevroren. Toen ik wakker werd en naar buiten ging was het weiland wit bevroren en zelf tot mijn grote verbazing was het zwembad met een aardig laagje ijs bevroren. En het is nog wel een zout water zwembad. Nu zegt Niek mijn broer, dat zout water bevriest in een temperatuur van -8, dus zo zal het zijn geweest. In de hoger gelegen bergen zagen we de toppen van de heuvels wit van de sneeuw erboven uit steken.  Het had nl in de binnen landen flink gesneeuwd.

22 JANUARIE …..STORM

Zo heftig als deze dagen heb ik het nog nooit meegemaakt, wat een ontzettende storm.  Het is bedreigend om dit te horen en naar te kijken. Ik word van storm altijd een beetje angstig, omdat het zo onvoorspelbaar is! Gelukkig zijn we voorbereid op zulke extremen, maar dit was te heftig. Het windscherm, wat bij het terras hangt had het begeven, het mechanisme waarmee het aan de muur hing was gewoon door de kracht gebroken en het scherm lag met zijn bovenkant op de grond. Een lantaarnpaal was ook afgebroken, en ook bloempotten en een grote tak van de Yuga. Gelukkig heeft de verzekering alle schade vergoed.!

TOESPRAAK VAN DE PRESIDENT CORONA 19 jan 2021

vrijdag, februari 26th, 2021

19 Januarie 2021


Toespraak van de president van de Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Hij kondigt de nieuwe beperkingen aan tegen het coronavirus in de Gemeenschap waar wij leven.

De incidentie van het virus in de Valenciaanse Gemeenschap blijkt “zeer hoog, te hoog” zijn. Zo heeft Puig toegegeven dat de huidige maatregelen “niet voldoende waren” nadat door de kerstdagen “een verheviging van de pandemie heeft veroorzaakt. Hij zegt “zo kunnen we niet doorgaan.”!!

Dus vanaf aanstaande “donderdag” 21 Januarie zullen de nieuwe beperkingen tegen covid in de hele Valenciaanse Gemeenschap van kracht worden en zullen ze 14 dagen duren.

Alle nieuwe verboden in de Valenciaanse Gemeenschap:–
– Sluiting van Horeca
– Sluiting winkels om 18.00 uur
-Sluiting van sportfaciliteiten
-Sluiting van recreatiecentra voor ouderen, jongeren, speelgoedbibliotheken …
-Sluiting van feestelijke locaties (casales, peñas, broederschappen …)
-Sluiting en stopzetting van bingohallen, casino’s, speelhallen en weddenschappen
– Voorzorgssluiting van sportruimten, inclusief sportcentra, clubs, sportscholen …
-In studentenresidenties is een capaciteit van 30% gevestigd in gemeenschappelijke ruimtes en is bezoeken verboden.
-In kielzog en begrafenissen is het beperkt tot 15 personen in maximaal aantal assistenten in buitenruimtes en 10 in gesloten ruimtes
uitzonderingen op de nieuwe maatregelen in de Valenciaanse Gemeenschap:-

“Uitzonderingen” bij de sluiting van winkels om 18.00 uur
-Supermarkten, apotheken en allerlei essentiële dienstverleners werken tijdens hun gebruikelijke uren–

Avondklok:Op dit moment is de avondklok in Valencia, Alicante en Castelló om 22.00 uur ingesteld.

Sociale bijeenkomsten 6 personen totaal.

Persoonlijk: Het sluiten van alle restaurants en terrasjes vind ik best vervelend. Het is nl zo dat de winkels zijn gewoon nog open en als je zo in de Hoofdstraat de Marqués de Campo loop, dan is het zo gezellig om even op een terrasje te zitten en een café solo met een brochette met tomaat te eten als ontbijtje. Maar dus nu even niet!!

Dan maar een koffietje op het eigen zonnen terras. Ook niet verkeerd!!!

 

JANUARIE.. HOE BEGON DIT NIEUWE JAAR!!?

vrijdag, februari 26th, 2021

De jaarwisseling is natuurlijk rustig verlopen! Geen DJ die discomuziek liet horen en iedereen gek kon maken! Nee rustig met hapje en kekker wijntje zijn we overgegaan naar het nieuwe jaar 2021. Ik heb al eerder door laten schemeren dat het geen gezapig jaartje wordt. Nee, het is een jaar met nieuwe stappen zetten en vol veranderingen! Mijn lijfspreuk gaat uitkomen, weten jullie het nog: LEVEN IS TELKENS OPNIEUW BEGINNEN.

 

In de eerste week is onze vriendin Maite uit Barcelona gekomen en 7 daagjes bij ons gelogeerd. Ze vind het altijd heerlijk als ze de Casita kan bewonen. Maite is een Yoga teacher, is daarvoor in India geweest om lessen te volgen en ze is THE BEST!! Het is grappig, dit zegt ze vaak. Ze kan goed koken, maakt dan altijd mooie gerechten voor ons. Ze is dan zelf altijd zo verbaasd over het resultaat, dat ze zegt: “This is the best I ever made!!!!

Heerlijk India’s gegeten, de laatste avond van Maite.

Maite in yoga stand!!