JANUARIE WAT EEN WISSELEND WEERBEELD IN EEN MAAND..

De eerste week van Januarie begon met temperaturen boven de 25 graden, wat een zomerdagen hebben we beleefd, ik was bijna geneigd om al mijn winterkleren boven in de kast weg te stoppen.  Wat heerlijk om zo in het begin van het jaar te kunnen genieten van deze heerlijke temperatuur.

13 JANUARIE ……VRIEZEN

Ja, je leest het goed, het heeft 4 nachten flink gevroren. Toen ik wakker werd en naar buiten ging was het weiland wit bevroren en zelf tot mijn grote verbazing was het zwembad met een aardig laagje ijs bevroren. En het is nog wel een zout water zwembad. Nu zegt Niek mijn broer, dat zout water bevriest in een temperatuur van -8, dus zo zal het zijn geweest. In de hoger gelegen bergen zagen we de toppen van de heuvels wit van de sneeuw erboven uit steken.  Het had nl in de binnen landen flink gesneeuwd.

22 JANUARIE …..STORM

Zo heftig als deze dagen heb ik het nog nooit meegemaakt, wat een ontzettende storm.  Het is bedreigend om dit te horen en naar te kijken. Ik word van storm altijd een beetje angstig, omdat het zo onvoorspelbaar is! Gelukkig zijn we voorbereid op zulke extremen, maar dit was te heftig. Het windscherm, wat bij het terras hangt had het begeven, het mechanisme waarmee het aan de muur hing was gewoon door de kracht gebroken en het scherm lag met zijn bovenkant op de grond. Een lantaarnpaal was ook afgebroken, en ook bloempotten en een grote tak van de Yuga. Gelukkig heeft de verzekering alle schade vergoed.!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.