VACCINATIE PASPOORT…

DEZE ZOMER heeft de EU een Europees vaccinatiepaspoort of coronapaspoort

MADRID – De regeringsleiders van de EU-landen zijn deze donderdag 25 februarie ’21 weer bijeen gekomen om o.a. te praten over de invoering van een Europees vaccinatiepaspoort of certificaat. En dat gaat er nog voor de zomer komen, aldus Duits bondskanselier Angela Merkel die aangaf dat alle 27 lidstaten akkoord zijn gegaan met een ‘pasaporte de vacunación del coronavirus’.

Terwijl demissionair premier Rutte in Nederland zegt dat hij het nog te vroeg vind om een besluit te nemen over een Europees coronapaspoort geeft hij ook aan dat Nederland in principe geen bezwaar heeft tegen een inentingsbewijs waarmee het reizen weer mogelijk wordt.

Het zijn met name de Zuid-Europese landen die haast hebben met de invoering van een digitale vaccinatiepas want dat kan zeer belangrijk zijn om het toerisme langs de Middellandse Zeekust weer op gang te krijgen.

Zo hebben de Spaanse en Griekse regeringen gevraagd om de invoering van een Europees vaccinatiepaspoort of certificaat.

Een Europees document zou met name voor zakenreizigers maar zeker voor het toerisme in Spanje en andere EU-landen belangrijk zijn en zelfs als een vereiste kunnen dienen om gebruik te kunnen maken van vliegtuigen of hotels of om een land binnen te mogen komen.
Vanaf nu heeft de Europese Commissie drie maanden de tijd om een systeem in het leven te roepen om een Europees vaccinatiepaspoort in werking te laten treden zodat dit al deze zomer gebruikt kan worden.

Ben jij voor of tegen een coronapaspoort?

Laat het me weten!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.