HOE ZIET EEN DAG ERUIT IN DE CAMPO?

Ik wordt wakker en zie buiten een druilige lucht. De zon is de veste verte niet te zien. Sinds de maatregel hier van huisarrest is ingegaan, heeft het weer ook zijn humeur daar op aangepast. Mayo is blij als hij me ziet en wil meteen graag naar buiten. Ik trek mijn laarsen en jas aan en loop een rondje op het land. Het land is bezaaid met gele paardebloemetjes, pinksterbloemen en kleine paarse bloemetjes. Mooi dat we het nog niet gemaaid hebben. Kunnen we daar nog even van genieten.

De geiten van de buren zijn ook al wakker en staan lekker te grazen in de wei. Ik ben verbaasd hoeveel! geiten eten, vorige week stond het land nog hoog in het groen en het is nu bijna vlak gegeten.Erzijn al veel kleintjes bij. De bokken hebben het druk deze tijd!

De koffie is op en er moeten een paar boodschappen gedaan worden, we verdelen de winkels waar we heengaan. Ik ga naar de ferreteria voor 2 gasflessen om te ruilen, alle flessen zijn bijna zo goed als leeg, we hebben als bij verwarming dit kacheltje even nodig, daarna ga ik naar de biologische winkel voor groente en dan naar de supermarkt. Ik stap in de auto en besef dat ik al enige dagen niet op de weg ben geweest. Ik voel me een beetje opgelaten. Alsof ik iets doe wat niet mag. Gek he? De ferreteria is gesloten en bij de biologische boer zie ik een bordje staan: niet meer dan 5 pers. ik ben de enige in hun winkeltje. Lekker ook een doosje eieren meenemen, voor de pannenkoeken straks. Dat stond op Roberts verlanglijstje. Aangekomen bij de supermarkt staat er een lange rij van wel 15 wachtende mensen buiten, een meter afstand van elkaar, hun gedesinfecteerd karretje voortduwend. Dan maar naar de Ned winkel ernaast. Een man staat buiten, alleen de vrouw mag naar binnen, niet met zijn 2 e, want de bazin verteld dat ze dan een boete van €600 kan krijgen?? Er wordt mij gevraagd plastic handschoentjes aan te trekken die bij de ingang liggen. Oke, dan de gasflessen nog, naar de benzinepomp er vlak bij. Die heeft alleen repsol en die wil ik niet. Dus op weg naar Denia naar een andere benzine pomp die ze wel heeft.

Daarheen onderweg staan 2 politieauto’s op de weg en er wordt gebaard aan de kant te gaan staan. 2 auto’s staan al stil dus houdt hij mij op de weg aan.  Waar kom je vandaan en waar ga je naar toe. .? Ik zeg dat ik van de supermarkt kom en nu naar huis in la Xara ga. Hij kijkt even naar de tas met boodschappen die naast mij staat, naar het bonnetje wat er in ligt en zegt: oke doorrijden.!!  Ik rij door en besef dat ik nog geen gasflessen hebt omgeruild en we hebben het nodig, dus ik moet naar Denia ipv naar la Xara. Stel dat hij achter mij aankomt en ziet dat ik de andere kant opga. Ik voel me een beetje zenuwachtig en begin te zweten in mijn plastic handschoenen die ik nog steeds aan heb gehouden in de auto. Op de terugweg naar huis zie ik aan de andere kant van de weg een politieauto en denk, als het dezelfde agent is die mij aansprak, zal hij me herkennen aan mijn auto en zien dat ik een andere richting ben opgereden? Gelukkig rijdt hij op de baan in tegenovergestelde richting, dus hij zou mij nooit snel kunnen volgen, want dan ben ik al thuis. Raar he dat je er een beetje paranoïde van wordt, denk ik!! Thuisgekomen heb ik in ieder geval wat aan Robert te vertellen en zo schiet de dag al weer aardig op..

Hoe is de situatie bij jullie? Wat merken jullie bij deze crisis? En hoe ziet jullie dag eruit? Hieronder kan je je reactie geven.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.