EEN VERRASSEND NIEUW JAAR!!

Vanaf nu komen er weer nieuwe avonturen, belevingen en ervaringen op het blog. Ik voel nu al dat dit een bijzonder jaar gaat worden met vele omwentelingen. Lezen jullie mee?

ASTROLOGIE 2021


KARAKTERISTIEK VOOR DE HUIDIGE PERIODE

Na zo’n moeilijk jaar is waarschijnlijk ieders verlangen naar betere tijden groter dan ooit. We bevinden ons in een fase van ingrijpende sociale veranderingen. Er lijkt geen weg terug naar het “oude normaal”. Het jaar 2021 gaat ons gelukkig volop mogelijkheden bieden om visies vorm te geven en fundamenten te leggen voor een nieuw begin. Dit ontstaat onder invloed van Saturnus en Jupiter in Waterman en de aspecten die deze twee sociale planeten in de loop van het jaar maken met de revolutionaire Uranus in Stier. Dat tekent een periode van vernieuwing, waarin sommige zaken zich verrassend anders ontwikkelen dan verwacht. Er wordt een beroep gedaan op ons allemaal om de eisen van deze periode dapper onder ogen te zien. Geef actief en met gezond verstand gehoor en vorm aan de vernieuwingen.

In januari al zetten bepaalde astrologische aspecten de toon voor het hele jaar. Mercurius, de boodschapper van de goden, maakt zijn naam meteen waar. Op de 5e staat hij conjunct met Pluto, op 8 januari gaat hij Waterman in en tussen 9 en 13 januari vormt hij een vierkant met Mars, een conjunctie met Saturnus en Jupiter en een vierkant met Uranus. In deze week kunnen verdrongen of verhulde verhalen aan het licht komen. Sommige met explosieve kracht zodat de impact op diverse ontwikkelingen nog weken en maanden nagalmt.

Persoonlijk tijdsbeeld:

Individuele horoscoopstanden worden niet altijd zo sterk benadrukt als afgelopen jaar, toen Jupiter, Saturnus en Pluto conjunct door Steenbok trokken. Eenieder met planeten of assen in de laatste tien graden van de kardinale tekens Ram, Kreeft, Weegschaal of Steenbok werd vorig jaar meer dan gewoonlijk uitgedaagd. Het rad is inmiddels iets verder gedraaid waardoor het teken Waterman centraal staat. Dit symbool van de dierenriem toont een mensfiguur dat water uit twee amforen giet – wat staat voor het overwinnen van dualiteit. De tijdgeest zal dit jaar intens zijn voor iedereen met planeten of hoekpunten in Waterman, of in een van de andere vaste tekens Stier, Leeuw en Schorpioen. Natuurlijk zijn ook alle andere sterrenbeelden bij de ontwikkelingen betrokken. De dierenriem illustreert een cyclus, waarin alles met elkaar is verbonden.

 

 

2 Responses to “EEN VERRASSEND NIEUW JAAR!!”

 1. maro schreef:

  Ja oke Greet dat is een goede tip!!

 2. Greet schreef:

  Maria wat interessant het horoscoopverslag.
  Maar zou je nog wat informatie van jezelf erbij willen doen
  Wat de standen betekenen b.v.
  Greet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.