EINDE VAN HET JAAR 2020

Het leek zo een mooi getal, een magisch getal 2020!!

Maar het pakte anders uit, wat een bijzonder jaar is dit geworden 2020

Het is nu 30 december, morgen 31 december, zonder vrienden, zonder uitbundig gefeest te hebben stap ik straks  in 2021

Even een terugblik op dit hoofdzakelijk corona geaard jaar:

In Januari en na februarie leek het jaar zijn normale loop te hebben, maar toen in maart vrijdag 13 maart, de lockdown voor 3 maanden. Er kwamen opeens allemaal regels, waar je niet bij stil staat dat het mogelijk zou kunnen gebeuren:

-3 maanden binnen zitten en alleen voor noodzakelijke boodschappen naar buiten  dat waren apotheek, boodschappen in supermarkt in je eigen plaats  la Xara mocht je niet uit.

-Vliegtuigen stonden aan de groene, je mocht niet vliegen

-Buiten verplicht een mondkapje op, het is niet meer denkbaar, dat ik het niet draag  Het is een modererend geworden, ieder heeft een eigen en ander mondkapje op.

-Met de auto mag je niet uit je regio. Zo heeft het lang geduurd voor ik mijn Jeep naar een garage in gandia kon brengen voor een reparatie.

-De restaurants zijn enige tijd dicht geweest maar gingen snel weer open, in het begin alleen met buiten tafels op gepaste afstand en later ook binnen in het restaurant..Dat is nu nog steeds zo. De zondagse dans middagen in Basta werden afgeschaft, als er muziek speelde later mocht er niet gedanst worden binnen. Daarom hebben we nog eens op het parkeerterrein gedanst! Dat zal ze leren!!

-Ook de stranden waren in begin maart verboden terrein, later in zomer seizoen moest ieder op  anderhalve meter van elkaar zitten. Hier hield ieder zich aan. Bij de rotsstranden, waar ons zomerhuisje staat, werd vermeld hoeveel personen daar mochten zitten.

-in winkels, bij supermarkten is de grond afgeplakt met stickers hoeveel afstand je moet houden.

-in elke winkel staat bij de ingang een pompje om je handen te ontsmetten. Vergeet je dit een keer dan wordt je luidkeels hierop gewezen door een caissière of eigenaar van de winkel.

Hoe is de situatie nu 30 december 2020?

– afstand houden lijkt opeens wel normaal te worden, van de meest nabije vrienden geen omhelzing of knuffel, nee afstand en een groet met de elleboog of met de bil!! Als er iemand hoest of niest in mijn omgeving mijdt ik degenen alsof die melaats is.

-Het is verplicht een negatieve PCR test bij je te hebben bij vliegen naar een Nederland of Belgie heen en terug. Deze test kost €70  tot €150..

-Mondkapjes overal op

-Je mag met de auto niet buiten de Comunudad Valencia. Vliegen vanaf Valencia of alicante mag wel. Dat valt hier nog binnen.

-Max 6 personen thuis en dit moet uit 2 huishoudens bestaan.

-avondklok is ingesteld, om 23 uur binnen zijn. Op 24 dec en 31 dec om 24 uur.

Op dit moment is de 2 e golf corona patiënten nog volop aan de gang. De besmettingen ( positief gewesten) gaan ondanks dit alles nog steeds door. De vaccinaties van Pfizer zijn begonnen in Spanje. Eerst de ouderen in tehuizen , dan de verzorgende en dan de leerkrachten en dan de andere ouderen waaronder ik val en dan de jongeren en kinderen.

JA, EEN BIJZONDER JAAR, 2020…..

 

 

2 Responses to “EINDE VAN HET JAAR 2020”

  1. خصم كل schreef:

    خصم كل

    EINDE VAN HET JAAR 2020 « MARIA EN ROBERT

  2. عروض كل schreef:

    عروض كل

    EINDE VAN HET JAAR 2020 « MARIA EN ROBERT

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.