Archive for november, 2023

HET IS TE LANG GELEDEN…

donderdag, november 2nd, 2023

NOVEMBER 2023

Ja, het is zeker te lang gelden dat ik een verhaal op mij blog heb geschreven en jullie mee kan nemen op mijn daaglijks leven en avonturen hier in Spanje.

Het is nu alweer het aflopende jaar van 2023. Het is begin november..dit jaar is omgevlogen. Het lijkt wel of de tijd al sneller gaat. En misschien is dat ook wel zo. De weken volgen elkaar snel op. Weekenden kan ik niet zeggen want voor mij zit er geen weekend in een week. Zaterdag kan ook een donderdag zijn. Elke dag is weer een nieuwe dag en geen dag is hetzelfde.

Deze zomer is een bijzonder warme zomer geweest. Ik mag zeggen extreem. Er waren dagen van tegen de 50 graden hier. Juli en augustus. De vakantie maanden hier in Denia.  6 weken zijn de topweken wat toerisme betreft. Ik geniet toch altijd weer van deze drukte als ik iedereen zo op de overvolle terrassen zie zitten. In de ochtend al vroeg, ook het personeel van de winkels komen hier samen om een kopje koffie en een ontbijtje te doen, voordat ze aan het werk gaan. Er zijn ook veel watersport mogelijkheden, dus om en nabij de haven is het een parade van toeristen. Heerlijk om te zien. Van de toeristen vormen de Spaanse mensen de boventoon. Veel Spanjaarden uit bv Madrid of Valencia hebben hier een tweede huis. Maar ook uit omliggende plaatsen komen de meeste hun vakantie in Denia doorbrengen. Daarbij ook veel Fransen die meestal met de auto hierheen komen, Duitsers, Nederlanders en mensen uit het oosten van Europa vinden Denia wel. Het is ook een heerlijk idyllisch Spaans stadje, die veel bezienswaardigheden heeft. En het is door UNESCO gekozen tot de “creatieve city of gastronomie.”!! Hier zal ik later meer over uitweiden.

Toch hebben we de warmte hier goed doorstaan. Er is maar een   manier om ermee om te gaan. En dat is je aanpassen!! Het is zoals het is en daar kleed je je naar en doe je je werkzaamheden naar. Ik draag bv. alleen dunne katoenen of linnen kleding. Hemdje, korte broek, jurkje, open schoentje.  Iets synthetisch is niet mogelijk. Het is ook fijn dat we in de maanden juli en augustus, als het huis verhuurd is, zelf in het strandhuisje verblijven. Dus lekker dicht aan het strand. Elke morgen een duikje in zee en naar de stad op de fiets.

wordt vervolgd…